A Genf melletti CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) laboratórium 2006 óta fogad fizikatanárokat saját nemzeti nyelvükön történő továbbképzésre. A magyarok, akik 2006-ban elsőnek reagáltak a CERN kezdeményezésére, az idén ötödik alkalommal vesznek részt a kilencnapos továbbképzésen.

2010-ben negyvennégy fizikatanár indult útra, hogy a részecskefizikáról meghallgathassa a legfrissebb szakmai előadásokat és ezáltal továbbképezhesse magát.

A csoport nagy lelkesedéssel várja a detektorok és a gyorsítók működéséről, az Univerzum keletkezéséről és fejlődéséről, valamint az adatok számítógépes feldolgozásának lehetőségeiről szóló előadásokat. Az elkövetkező napok még sok meglepetést, kísérletek látogatását rejtegetnek a tanárcsoport számára.

Az olvasók naponta követhetik itt rövid híreinket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://civiltudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr322225057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása