Dr. Jarosievitz Beáta közoktatási szakértő spanyolországi tanulmányútjáról beszélt, ahol az uniós irányelveket, eddigi eredményeket, gyakorlatokat ismerhetett meg. A 21. században a kommunikációs technikák alkalmazásával a közoktatás új feladatokkal, kihívásokkkal néz szembe, s új fogalmakra épül - digitális kompetencia, interaktív tábla, interneten elérhető tanagyagok, e-learning, szabad szoftverek, rugalmas, egyénre szabott, speciális tanrendek, ösztöndíjak, átjárhatóság. A képre kattintva további fotók láthatók.

A 2009. október 27-én elhangzott műsor itt letölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://civiltudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr941482146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József László 2012.01.13. 16:31:17

Tisztelt Jarosievitz Beáta !
Örömmel olvastam spanyolországi, élményszintű tapasztalatait a közoktatásban, melynek (hazai) égisze alatt dolgozom magam is az elmúlt harmincegy esztendőben,- Budapesten. Sajnos úniós tapasztalatai megvalósulása valamiért hazánkban csak igen szélsőséges keretek mentén, hatalmas szórásban, s nagyon esetlegesen megvalósulási rátával figyelhető meg.
Az ok akár az is lehet(ne), hogy hazánk és Spanyolország nem azonos formában tekint az oktatás (csúnya szó*) későbbi hozadékára*,.. a felnövekvő szellemi tőkére*, s mindmáig elfeledni látszik, hogy a felsőoktatásba az általános iskolák/középiskolák/gimnáziumok kapuin keresztül vezet az út,.. messze nem mindegy, hogy milyen.

Tisztelettel !
Mészáros József
oktatástechnikus/fotóriporter
süti beállítások módosítása