CERN 2009 és a CMS detektor

2009.08.22. 00:22

Horváth Dezső, fizikus, egyetemi tanár rendkívüli türelemmel és segítőkészséggel kíséri minden programjára a magyar csoportot. Évek óta jól ismeri a CERN működését, részt vesz az itt zajló kuatatásokban. A CMS detektor kísérleteiben, valamint az antiproton tulajdonságait vizsgáló projekt magyar csoportjának vezetője, s Budapesten a Részecske és Magfizikai Kutatóintézet tudományos tanácsadója. A fizikatanárok továbbképzési programjában is tevékenyen részt vesz, részecskefizika előadása után mesél mukájáról, feladatairól, a CERN-ben töltött időről.

Mick Storr, szintén fizikus, a CERN Oktatási és Látogatási Szervízének vezetője. A Feltalált Tárgyak Osztályában velük készült interjú.

A délután a CMS dtektor meglátogatásával telt. A lenyűgöző élményről képek számolnak be.

A bejegyzés trackback címe:

https://civiltudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr981329159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása